OM OSS

Vårt syfte är att Sova bra och hälsosamt.
Att köpa en ny säng är inte ett stort beslut men ibland kan det vara svårt. Våra rådgivare hjälper dig att välja den säng som passar just dig bäst.
Vi anser vara mest prisvärda och marknadsledande i varje prissegment, bäst utbildade medarbetare hjälper dig att testa våra sängar och vi är säkra på att du ska bli nöjd med oss.

Från vårt huvudkontor i Landskrona erbjuder vi SOVTEMA produkter direkt till allmänheten. SOVTEMA´s produkter säljs i butik och i webbshoppen.
SOVTEMA är ett växande företag och vi har rådgivare över hela Sverige

TILLVERKAR

Våra produkter är designade i Sverige. Tillverkningen påbörjades i Landskrona, men för att hålla priset så lågt som möjligt för våra kunder har vi valt att flytta produktionen till Slovakien, så att alla har råd att sova strålningsfritt och hälsosamt. Vi har satt ett realistiskt  pris för alla våra produkter.
Men vi kontrollerar tillverkningen och produktionen, så att vi alltid har samma kvalitet likt det vi hade i Sverige.
Materialen produceras både i Tyskland  och en liten del i Italien, För oss är det viktigt att vi erbjuder hög kvalitet och att rätt rådgivning når våra kunder.

Vi spenderar en tredjedel av vårt liv i sängen!

Vi märkte snabbt att det finns olika viktiga faktorer som påverkar din sömn: komfort, temperatur, luftcirkulation, strålningsfritt och hållbarhet.
Vår madrass är inte bara mjuk och bekväm – den bör lindra din kropp, alltid hålla en behaglig temperatur och vara hållbar.
Det är därför vi har tillbringat nio månader på att resa runt hos 15 olika tillverkare för att utforska egenskaperna hos mer än 100 typer av skum. Utav dessa 100 typer har vi gjort en kombination med tre olika bio oljor, raps olja, ricinolja och solrosolja.
Och vi har testat all material som vi använder, dessa är godkända, miljövänliga och lämpliga till allergiker.
Det är jättesvårt att hitta en madrass som passar just din kropp.
Det finns 1,5 miljoner olika kroppstyper, men madrass typer finns det inte lika många.
Fel eller dålig madrass är ofta anledningen till problem med ryggen, nacken och nerv samt muskelspänningar.
Därför är vi de enda inom branschen som tillverkar elektromagnetisk strålningsfritt komplett 3D ortopedisk madrass och bäddmadrass som passar alla kropps typer, som har alla funktioner som är behövligt till en skön och hälsosam sömn.
vi har skapat ett speciellt material som stoppar och absorberar all elektromagnetiska strålning som vi har i vårt hem  som t.ex. mobiltelefoner, WiFi, tv och el, eller andra
liknande elektriska apparater som du har hemma kan påverka din vardag negativt.
El- Strålning kan innebära risk för cancer och olika neurologiska och kroniska sjukdomar.
Detta kan resultera i sömnlösa nätter, trötthet, huvudvärk och stress.
Vi vet säkert att tekniken kommer att bil mer och mer utvecklad i framtiden, vilket betyder att vi kommer ha mer hälsofarliga el- strålningar. Just därför har vi skapat vår unika anti strålnings komplett säng som skyddar  oss under tiden som vi sover.

Sovtema har utvecklat en unik säng, madrass, bäddmadrass, kudde och täcke med följande egenskaper: