BLOGG

DÄRFÖR ÄR DET VIKTIGT ATT SOMNA LUGN

Är du stressad, orolig eller ängslig precis innan du ska gå och lägga dig kommer kvaliteten på din sömn inte att bli så bra. Du kommer ha lättare att vakna under natten och kommer inte få en lika bra djupsömn. Därför är det viktigt att vara lugn och tillfreds när du går och lägger dig.

Gå aldrig och lägg dig arg

Du har säkert hört uttrycket om att ett par aldrig ska gå och lägga sig osams eller arga på varandra. Och det stämmer, men det stämmer också in på dig själv oavsett om du har en partner eller inte. Att somna arg är aldrig en bra idé. Om du har en olöst konflikt eller liknande med någon som gör dig upprörd är det mycket bättre att ni löser situationen innan du och den andra personen ska sova.

När du går och lägger dig arg, ledsen eller har någon annan negativ känsla i kroppen påverkas din sömn mer än du tror. Vissa saker måste man såklart lämna tills imorgon, men om det finns något som stressar dig eller som du tänker på är det bättre att fixa det innan du går och lägger dig. På så sättet kan du släppa det när du väl ligger där i sängen och ska somna in.

När du somnar lugnt och sansat med en ro i kroppen kommer kvaliteten på din sömn bli mycket bättre. Du kommer känna dig utvilad när du vaknar upp nästa morgon och därmed kommer du att prestera och agera bättre under kommande dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *