BLOGG

HUR MÅNGA TIMMAR SKA MAN SOVA?

Att sömn har en väldigt stor betydelse för ditt välmående är kanske ingen hemlighet. Alla vet att man ska prioritera sömnen och att få in tillräckligt många timmars sömn varje natt. Men frågan är då, hur många timmar sömns krävs varje natt för att man ska må som bäst? Detta ska vi kika lite på i denna artikel och för att du ska kunna sova riktigt skönt är det också viktigt att du sover i sköna kläder från banquet.se. Ta en titt och hitta dina favoriter!

Ålder har betydelse

Det är flera saker som spelar in i hur mycket sömn du behöver. Framförallt har din ålder avgörande betydelse och de flesta vuxna kommer att må som bäst vid 7-8 timmars sömn. Barn å andra sidan kräver mer sömn och sömnbehovet av tonåringar ligger normalt på mellan 9-10 timmar varje natt.

Lyssna på din kropp

I genomsnitt så sover svenskar 6 timmar och 51 minuter, vilket alltså är under den rekommenderade dosen. Men det är viktigt att du lyssnar på din kropp och om du känner att du behöver mer än 8 timmar så är det viktigt att du följer detta.

Detsamma om du kräver mindre än 7 timmar. En annan sak som spelar in är hur din livsstil ser ut. Om du är väldigt aktiv så är det vanligt att det krävs mer sömn för att du ska ha tillräckligt med tid för att återhämta dig själv och för att dina muskler ska ha tid att vila ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *