BLOGG

DÄRFÖR SOVER DU SÄMRE PÅ NYA PLATSER

Upplever du ofta att när du ska sova på en ny plats för första gången så sover du sämre eller mer ytligt än vad du brukar göra? Om du gör det kan du vara lugn, för det finns en förklaring för detta. Egentligen är det en mänsklig instinkt. Det är ett arv vi har fått från våra förfäder som levde i en mycket tuffare tid än vad vi gör idag.

Kan du bli frustrerad över att du inte sover så bra som du hade velat när du är på ett nytt spahotell eller bara en plats du inte har sovit på innan? Bli inte det – för det tjänar ingenting till att bli frustrerad eller irriterad på sig själv för att du inte sover bra.

Du är bara människa

Förr, när människan bodde i grottor och var utsatt för mer hot än vad vi är idag, var människor tvungna att vara mer på alerten och ha koll över omgivningen. Därför var det alltid mer oroligt och osäkert att sova på en ny plats. Vid en ny plats hade man inte koll på hela omgivningen eller om det helt plötsligt kunde komma in ett farligt djur i grottan.

Eftersom att vår miljö och vårt samhälle har utvecklats fortare än människan så har vi fortfarande de här instinkterna och känslorna kvar i oss. När vi ska sova på en plats vi inte är vana vid tror vi fortfarande att risken för hot är större och därför sover vi än idag sämre på nya platser. Det visar bara att du är människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *