BLOGG

ATT SOVA MED ALLERGI

Om du har en allergi mot till exempel pälsdjur eller känner att dina symptom på pollenallergi har blivit värre och värre kan det ibland vara svårt att sova. Och då speciellt om du sover i ett rum där det har varit pälsdjur eller om det av någon anledning har kommit in mycket pollen i rummet. Det är jobbigt att ha en allergi, och det speciellt pollen i och med att det är svårt att göra sig av med den.

Men dina allergier ska inte hindra dig från att sova bra, i alla fall inte under längre perioder. Någon natt här och där ingen fara. Men om du sover dåligt under en längre tid kommer både din fysiska och psykiska förmåga och hälsa att påverkas negativt. Så hur ska man då göra om man har en allergi som kan påverka ens sömnkvalité på ett dåligt sätt?

Duscha

Att ta en dusch innan du lägger dig kan hjälpa att få bort pollen och hår som du inte vill ha i sängen när du sover. Du själv är nämligen en bärare av damm, pollen och så vidare. Tänk på att det kan krävas att du duschar och tvättar håret för att detta ska ge effekt.

Lakan anpassade för allergi

Har du möjligheten kan du skaffa lakan i allergivänliga tyger som tål att tvättas ofta. Det finns nämligen vissa tyger som det är svårt att få bort pollen och liknande allergener från trots flertalet tvättar.

Luftrenare

Att ha ren luft när man går och lägger sig är skönt för alla, men speciellt för de med allergier. En luftrenare hjälper dig att rena luften utan att du behöver öppna fönstrena runt om i huset. Det kan göra det väldigt mycket behagligare för dig som ska sova i rummet. Det speciellt om du lider av astma eller liknande besvär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *