BLOGG

VAD SOM KAN HÄNDA OM DU SOVER TILLRÄCKLIGT MYCKET

Du vet säkert att det är viktigt att sova. Men vet du egentligen varför det är så viktigt? Vad är det egentligen som är så bra med sömn och varför behöver vi sova ungefär en tredjedel av våra liv? Än vet man inte allt om sömn, men det man vet är att det ger otroligt många positiva effekter både fysiskt och psykiskt att sova bra och tillräckligt länge.

För det första får du som du säkert vet tillräckligt med energi för att klara av dagen med en ordentlig sömn. Du klarar dig på dålig sömn ett tag – men en längre period går inte. Därför är det viktigt att du sover bra, för det behövs för att klara av även de mest enkla dagarna. Både kropp och knopp behöver vila för att orka med de mest banala sakerna.

Vad du inte vet

Det du kanske inte vet är att sömnen har positiva effekter även på dina sinnen – på din lukt, smak, hörsel, känsel och syn. Om du sover dåligt under en längre period kommer den goda drycken du dricker ur ditt exklusiva champagneglas från Kitchentime inte att smaka lika gott som det brukar göra. Det kanske du inte tror det, men så är det.

Du kan även börja känna att dina andra sinnen blir påverkade av att du inte sover ordentligt. Så för att du ska fungera optimalt är tillräckligt mycket och bra sömn ett måste som du bör prioritera högt här i livet. Dessutom är det ju väldigt skönt att sova, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *