BLOGG

FÖRDELAR MED ATT SOVA UTOMHUS

Det finns många fördelar med att sova utomhus och även fast det kanske inte står på din att-göra-lista, så bör det absolut läggas till. Förutom frisk luft och en nära naturupplevelse, kan du få bukt på din dåliga sömnrutin och mönster. I denna artikel kikar vi lite extra på vilka fördelar som sova utomhus kan ge och hur kan göra detta på ett mer bekvämt sätt!

Rätt förutsättningar

Men för att du inte ska frysa eller det ska kännas obekvämt att sova utomhus, är det dock viktigt att du tänker på att skapa rätt förutsättningar. Så valet av sovplats, vilken utrustning som du behöver ta med och vilka kläder som du bör ha på dig kommer att ha avgörande betydelse. Om du ska sova utomhus flera nätter i rad, kommer det också vara nödvändigt att du tar med ett utekök så att du inte behöver ligga vaken på grund av en kurrande mage.

Vart vill du sova?

Det finns lite olika platser där du kan sova utomhus. Tält är kanske det allra vanligaste alternativet, men det finns också mängder av vindskydd eller liknande byggnader i den svenska naturen som du kan använda dig av. Andra föredrar att sova i en hängmatta eller under endast en tunnare tarp, eftersom det ger en mer naturnära upplevelse.

Varför ska man sova mer utomhus?

Den friska luften kommer att göra dig gott och ge flera hälsofördelar. Men den kanske allra största fördelen är att du kommer att kunna hitta en bättre sömnrytm som styrs av när solen går upp eller ner. Så testa på att sova utomhus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *