BLOGG

Få barnet att sova gott

Barn och sömn kan ofta kännas helt hopplöst. Vissa barn blir helt enkelt inte trötta, utan verkar ha oändlig energi. Då gäller det att hitta alla små knep för att få nattningen att gå smidigare och barnet att sova bättre under hela natten. Om man inte hittar dessa knep så är det stor risk att man själv inte får sova ordentligt eftersom barnet vaknar hela tiden. För lite sömn kommer göra att föräldraskapet känns omöjligt och kanske alldeles för mycket, speciellt om det är första barnet, så att få bukt med sömnen i tid är viktigt.

Nummer ett av saker som är viktiga är att verkligen skapa strikta sovrutiner. Försök vara så exakt som det bara går med att försöka somna och vakna samma tid varje dag. Då kommer kroppen tillslut förstå hur rutinerna ser ut, och den inre sovklockan kommer automatiskt anpassas mer efter detta. Tänk även på att släcka ned och mörklägga i god tid innan det är dags att sova. Detta bör man göra eftersom sömnhormonet melatonin börjar produceras först när vi vistas i mörka miljöer. När vi producerar melatonin blir vi trötta och resultatet blir tillslut att vi somnar.

Din gåva till brudparet kommer definitivt bli en av de gåvor de kommer minnas och förmodligen även uppskatta mest. Tid är ju trots allt värt mycket mer än pengar, och på köpet blir det en mycket personlig gåva!

Svårare kan det bli om barnet ska sova i vagn, eftersom det oftast görs på dagtid när det är ljust ute. Om man inte har en bra barnvagn så kan det vara väldigt smart att investera i ett nytt barnvagnspaket med bra möjligheter för att mörklägga även vagnen. Då kommer ditt barn även somna bra på promenaden utan skrik och missnöjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *