BLOGG

Pollen och sömn

När våren kommer så sprids det mycket pollen i luften. Detta är en ren mardröm för allergiker och många måste börja medicinera långt innan våren bryter ut för att minska risken för att bli sjuka av sina symptom. Någonting som kan drabbas mycket hårt om man inte medicinerar ordentligt är sömnen. Om man inte kan andas riktigt, ögonen kliar och man har ordentlig snuva så kommer kvalitén på sömnen inte hålla måttet den bör göra.

Ett stort problem är om man faktiskt inte vet om att man har en pollenallergi , utan istället bedömer symptomen som förkylning som man bara försöker vänta ut. Det är därför viktigt att man kollar upp allergin med ett allergitest vid minsta misstanke om allergi när man har besvärande symptom. Pollenallergin kan faktiskt visa sig först i vuxen ålder, så bara för att man inte varit allergisk som barn så betyder det inte att man kan vara säker på att man inte är allergisk. Även om du bara känner små symptom är det bra att faktiskt kolla upp eftersom det kan bli värre med åren.

Om man haft starka symptom en längre tid och inte kunnat sova på ett vettigt sätt så kommer det kännas som en otrolig befrielse när man väl kan börja ta medicin. Plötsligt kommer du kunna känna dig utvilad när du vaknar istället för att känna dig tröttare än när du gick till sängs. Det är viktigt för din hälsa, så att göra ett simpelt litet allergitest kan vara värt otroligt mycket i längden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *